Tulevaisuuden teknologia ja internet

Dark Web

Posted on

Dark Web tai Deep Web. Tälle termille on monta nimittäjää, mutta ne ovat täysin sama asia. Kyseessä on miljoonien nettisivujen verkostosta, jotka eivät ole googlen, tai muidenkaan hakukoneiden indekseissä. Kyseessä on täysi oma kerroksensa materiaalia, joka on “piilossa” tavallisesta kansalaiselta. Mitenkään erityisen hyvin näitä ei ole piilotettu, sillä niihin pääsee käsiksi monellakin erilaisilla, sekä ilmaisella apuohjelmalla.

Dark / Deep Web on täynnä rikollisuutta, sillä siellä pystyy toimimaan lähes anonyymisti, varsinkin cryptovaluuttojen ilmestettyä markkinoille. Bitcoinit, sekä muut Cryptovaluutat pitävät huolen siitä, että rikolliset pystyvät liikuttelemaan rahavirtoja internetin välityksellä, ilman riskiä kiinnijäämisestä. Syvällä internetin ihmeellisessä maailmassa tapahtuukin siis rikoksia hälyttävällä vauhdilla, nimittäin Dark Webistä pystyt ostamaan esimerkiksi huumeita, aseita, seuralaispalveluita, rahan väärennökseen tarkoitettuja apuvälineitä, sekä jopa palkkamurhaajia. Kuulostaa hurjalta, mutta se on valitettavasti totta. Eri maiden poliisivoimat ovat hyvin saamattomia asian kanssa, sillä näihin sivustoihin on mahdollisuus päästä käsiksi selainten kautta, jotka eivät paljasta esimerkiksi käyttäjänsä IP-osoitetta. Tämä taas tarkoittaa sitä, ettei poliisilla ole mahdollisuutta selvittää rikollisten henkilöllisyyttä.

Hyötykäyttö

Vaikka äsken luettelimmekin pelkästään huonoja puolia, Dark Web on myös ollut osallisena positiivisiinkin ilmiöihin, kuten vaikkapa P-Korealaisen sensuurin purkamiseen. Pohjois-Korean valtio luonnollisesti säännöstelee sitä, minkälaisiin sivustoihin maansa kansalaisilla on mahdollisuus päästä. Dark Web on kuitenkin kaikille avoin paikka, mikäli internet-yhteytesi on kunnossa, eikä pääsyä tänne voida estää. Kun olet onnistunut lataamaan apuohjelman koneellesi, voit internet-yhteyttä hyväksikäyttäen päästä käsiksi kaikkeen sieltä löytyvään tietoon. P-Korean kansalaisia on huomattu käyttävän tätä palvelua tiivisti viimeisten vuosien aikana, sillä se on heidän ainoa keinonsa löytää uutisia, kirjallisuutta, sekä informatiivista tietoa ulkomaailmasta.

Tämä on P-Korean kansalaisille myös turvallisin tapa selvittää, mitä muissa kulttuureissa tehdään. Mikäli P-Korean valtio saisi tietää, olisi edessä luultavasti pitkä tuomio vankileirillä, tai pahimmassa tapauksessa kuolema. Dark Webbiä voi kuitenkin pääasiallisesti selailla anonyymina, mikäli edes muutamat perusasiat internetin käytöstä on hallussa. Mikäli et ole varma mitä olet tekemässä, suosittelemme kuitenkin tutustumaan alasta kirjoitettuun kirjallisuuteen ensin.

Tulevaisuus & Kasvava rikollisuus

Eri maiden poliisivoimat käyttävät jo nyt huomattavat määrät resurssejaan internet-uhkien eliminoimiseen. Yksi haastavimmista tehtävistä on netissä rehottavan huumekaupan kitkeminen. Tätä tapahtuu esimerkiksi jopa Suomessakin mittavissa määrin, sillä mm. useat tiedotusvälineet ovat vuosien 2015-2018 välisenä aikana uutisoineet tapauksissa, jossa poliisi on pidättänyt maastokätköilleensä suunnanneita diilereitä, jotka ovat tavaraansa myyneet netin välityksellä.

Internetin välityksellä, sekä sen avulla tapahtuvat rikokset ovat kasvamaan päin vuosi vuodelta. Tämä johtuu luonnollisesti siitä, että teknologiamme kehittyy jatkuvasti ja rosvoilla on aina paha tapa pyrkiä keksimään uusia keinoja epärehellisten keinojensa tueksi. Kyseessä on päättymätön kissa ja -hiirileikki, jossa virkavallan edustajat ja rosvot kehittävät kilpaa erilaisia laitteita ja ohjelmistoja. Eniten tästä ovat huolissaan luonnollisesti internetissä toimivat rahanvälitysyhtiöt, sekä peliyhtiöt. Esimerkiksi kelatjakortit.com -sivustolla listatuilla kasinoilla rahaa liikkuu kymmeniä miljoonia euroja päivittäin. Ei siis ihme, että ne ovat huolissaan asiakkaidensa rahojen turvallisuudesta. Nämä ovat kuitenkin asioita, joita kukaan ei pysty 100% varmuudella takaamaan. Toistaiseksi asiakkaat ovat huoletta voineet pitää rahojaan peliyhtiöiden tileillä, mutta tulevaisuudessa asia ei välttämättä ole näin!

Loppusanat

Olit sitten mitä mieltä tahansa, internetin lisääntyvä kehitys luo paineita sivilisaatiomme hyvinvoinnille. Alati pienentyvät virkavallan resurssit ja nouseva rikollisuus on todellinen uhka kansalaisillemme ja jotain on tehtävä nopeasti. Vastuu tästä putoaa yksittäisen kansalaisen vastuulle, jonka ansiosta rikollisia saadaan tehokkaammin kiinni. Kannattaa muistaa, että maalaisjärjen käyttö on aina sallittua, kun internetistä ja sen sisällöstä puhutaan.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *